סרטן לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/11/2011 | 15:48 | מאת: מארה"ב

עקב בעיות שיניים (בחצי השנה האחרונה)ובלט שגדל בחיך העליון(לפני חודש) התגלה אצל בעלי (48, לא מעשן, לא שותה, בריא עם בעיות לחץ דם גבוה וכולסטרול) סרטן לימפה נון הודגקין תאי B גדולים, אגרסיב. הסרטן התגלה לפני כחודש עם הביופסיה. נערך צילום CT SCAN שגילה גוש סרטני קטן באיזור הסינוס בצד השמאלי ומעט תאים סרטניים בלימפה בצוואר בצד שמאל.בדיקה ידנית של רופא הסרטן הראתה שהבלוטות לא מוגדלות. הרופא טוען שזה נדיר למצוא סרטן לימפה בחיך ובסינוסים. אין הזעות לילה, אין ירידה במשקל או כל תופעות אחרות. עקירות השיניים נערכו בצד שמאל לפני כחודש. בשבוע האחרוןאו למעשה מאז בדיקת הרופא בעלי חש בכאבי ראש, ואתמול חש בקשיי בליעה. שאלתי: עד לצילום ה PET שהוא נשלח אליו בשבוע הבא: האם יתכן שסרטן הלימפה שהתגלה בביופסיה הוא יותר מכך? שבנוסף יש גם סרטן ראש מסוג אחר או אותו הסוג, ובראש יש עוד סרטן ? או שמא הלימפה הוא רק גרורות בשל אותו הסרטן? האם הסטייג' עלול להיות גבוה יותר מ 1 או 2 למרות שבצילום ה CT לא נתגלו בעיות במקומות הלימפה האחרים (צולמו רק איזורי הלימפה)? תודה מראש

שלום רב, לימפומה אכן נדירה בסינוסים. חשוב לראות את הצילומים כדי להחליט אם יש צורך בביופסיה וכן כמובן חשובה תשובת ה PET-CT. במקרה הצורך ניתן לבצע ביופסיה אנדוסקופית של הסינוסים. ממליץ לחכות ל PET. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר