גידול פפילרי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

26/08/2008 | 17:23 | מאת: אריק

שלום רב, בשנת 2001 עברתי ניתוח לכרתיתת בלוטת התריס עקב גידול פפילרי, לאחר מכן טופלתי ביוד 30 מיליקירי. מאז אני במעקב אנדוקריני. מידי שנתיים שלוש מבצעת מיפוי כל גופי. במיפוי יוד אחרון (2008) ישנן קליטות בצוואר ללא שינוי מ 2004. ישנה עליה ב TG מפחות מ 0.5 ל- 1.2 (בעת הפסקת אלטרוקסין). בצעתי לפני שבועיים שוב בדיקת TG והפעם קטן מ 0.2 (בזמן לקיחת אלטרוקסין). ב US צוואר+דופלר: במיטת הבלוה מודגמים 2 מוקדים היפואקוגנים בקוטר 2-3 מ"מ כל אחד. (נראה ללא שינוי משנת 2005). בלוטות לימפה-בצווא משמאל הודגמו בתחנה 3,2 ו-4,5 בלוטות לימפה יחסית מרובות, אך קטנות שומרות על מבנה אנטומי. האם קורה משהו מדאיג? כיצד עלי לפעול?אונדולוגית אמרה שעלי לעבור ניתוח או טיפול חוזר ביוד, רופא אאג שהייתי אצלו אומר שאין מה לדאוג ולהמשיך להיות במעקב של TG כל חצי שנה. מה דעתך?

26/08/2008 | 18:15 | מאת: ד"ר עדי בירון

לא יהיה זה אחראי מצידי לחוות דיעה בנושא גידול ממאיר (לאחר טיפול) כאשר שאלתך היא למעשה בדבר אפשרות להישנות, בלי לבדוק אותך. עצתי לך - פנה לבדיקה אצל מומחה בניתוחי ראש-צוואר. אשמח לעזור. דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש-צוואר לקביעת תור תל אביב: 077-7779222 השרון וצפון הארץ: 09-8664949

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר