בלוטות לימפה לאחר ניתוח צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

20/08/2020 | 21:27 | מאת: לינה

דר שלום וברכה, אני חסרת אונים כבר מרגישה שמתייחסים אליי כמשוגעת ושאף אחד לא באמת מנסה לברר לעומק לצערי וזאת על אף שפניתי לרופאים פרטיים , בשנת 2018 לאחר שבמשך כשנתיים היה הגדלת של בלוטות לימפה שחזרו לגודלן התקין לסירוגין בשנת 2018 לאחר מישוש חשתי בלוטות בצוואר תחנה 3 משמאל בus נדרשו למעקב בלבד , לאחר מכן בינואר 2019 בהיותי בהריון הרגשתי הגדלה של הבלוטות ובלוטות נוספות בצוואר צד שמאל , בus נצפה קשר לימפה בגודל 2.7 סמ ווסקולריזציה היקפית מוגברת - קשר לא תקין ועוד קשרית היפואקוגני בגודל 4 ממ לא ווסקולרית בבלוטת המגן משמאל ,הופניתי לניתוח שבחרתי לעבור באסותא עקב המהירות של התור בשבוע 33 : במהלך הניתוח הוצאה הבלוטה הגדולה ולא נצפו בלוטות נוספות באיזור לטענת המנתח , תוצאות ביופסיה היו כי הבלוטה שפירה . לאחר כחצי שנה ללא תחושה באיזור הניתוח הרגשתי אי נוחות ובמישוש שוב חשתי באותו איזור בצד שמאל בלוטה לכן פניתי לרופא : במאי 2019 us הציג מצד ימין הדגמה תקינה של הרקמות רכות לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות מצד שמאל הדגמה תקינה של הרקמות הרכות . בצוואר קדמי שרשרת בלוטות לימפה עד בגודל 1.5 סמ *0.6 ממ עם מרקם שומני ווסקולריזציה מרכזית חלשה ,פרוטיס תקין ב2 צדדים . הומלץ מעקב , במאי 2020 us חוזר תוצאות : בלוטת מגן לא מוגדלת מרקם אחיד לא הודגמו תהליכים ציסטים או סולידיים למעט קשר היפואקוגני באונה שמאלית לא ווסקולרי גבולות מטושטשים גודל 4* 7 ממ , לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגדלות דו צדדי. רקמות רכות צד ימין הדגמה תקינה ,לא הודגמו בלוטות פתולוגיות , בצד שמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל 0.8*2.8 סמ עם מרקם שומני ווסקולריזציה חלשה . פרוטיס - הדגמה תקינה משני צדדים . האאג המליץ המשך מעקב והרגיע אותי שזה כלום התעקשתי להיבדק והוא הפנה אותי לfna אך כאשר הגעתי לבצע את הבדיקה הטכנאית עשתה us וסירבה לעשות את הניקור בטענה שבלוטת התריס תקינה ושאינם היא רואה בלוטות אך אין מה לנקר הלכתי מאוכזבת אך רגועה . לפני כחודש מיוזמתי הלכתי לכירורג שד שמצא כי הכל תקין , כעבור שבוע חשתי חוסר נוחות בבית שחי שמאל וכמו מן בלוטות לימפה נפוחות שהיה קשה להרגיש במישוש , רופא המשפחה כבר צחק עליי ואמר שאני מדמיינת ושאני מזמנת לעצמי פסיכולוגית , הופניתי בהתעקשות שלי לus בית שחי שהציג בלוטה מוגדלת בבית שחי ימין בגודל 1.8 סמ מרקם שומני ווסקולריזציה חלשה, בבית שחי שמאל בלוטת לימפה מוגדלת 2.2 סמ מרקם שומני ווסקולריזציה חלשה ללא עדות לזיהום, לקרעים או תהליכים דלקתיים , מבנה שרירים שמור. הופניתי לצילום רנטגן גב וחזה שהציג תוצאות תקינות לחלוטין ! האם מה שפירטתי נראה לך תקין? אף אחד מהרופאים לא מוכן להמשיך בירור!!! הלימפות מוגדלות ומפריעות לי ויש לי תחושה שאני מופקרת במערכת הבריאות! לאחרונה אני גם חשה עייפות בדיקות הדם תקינות כולן כל הערכים ! הנחה אותי ייעץ לי מה לעשות ביזבזתי ים כסף גם באופן פרטי וגם דרך הקופה ! ביקשתי ללכת למעסה לימפטי שסירב לקבל אותי עקב אי אבחנה ! אני נואשת לתשובה ! תודה מראש ומאחלת בריאות לכולנו ..

ש/לום רב, קשה לי לומר. ישנו אוסף של תלונות וממצאים שאינם בהכרח קשורים. הממצא בתירואיד נראה לא מדאיג ומחייב מעקב בלבד. כך גם נראות בלוטות הלימפה. בכל מקרה ממליץ שרופא המשפחה ירכז את הבירור שלך. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר