משמעות אולטראסאונד צווארי לחשד מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/04/2020 | 16:13 | מאת: דנה

שלום דר' חפץ, עשיתי אולטרסאונד צווארי לאחר שהפנו אותי מהמוקד, אליו הגעתי עם חום, כאבי ראש, עייפות, כאבי שרירים ופרקים במשך גם פריחה בכל הגוף ובעיקר גפיים ונפיחות. אז החשד היה מחלת הנשיקה ואז גם עשיתי בדיקות דם CMV IGG+IGM שתיהן שליליות. ואילו בבדיקה- EBV AB היה VCA IGG+IGM חיובי ו EBNA IGG היה גבולי. תוצאות האולטראסאונד הצווארי; בלוטת המגן אינה מוגדלת . בעלת מבנה אחיד . באונה ימנית הודגמה ציסטה קטנה בגודל כ 3.0 ס"מ . TIRADS2 בלוטות הרוק התת לסתיות ופרוטיס תקינות הרופאה אמרה שזה תקין אבל מטריד אותי הקטע עם הציסטה... סליחה על כל הרקע, פשוט חשבתי שעדיף לראות את כל התמונה. אגב, גם לבעלי ולבכורה שלי הרבה תסמינים זהים. תודה מראש, דנה

שלום רב, בדיקת ה US אינה מדאיגה. למעקב סונוגרפי עוד 6 חודשים בלבד. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר