פיאנוח מדאיג של תשובה פתולוגית...

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

08/04/2020 | 23:34 | מאת: מיכל

שלום רב, אני אחרי ניתוח בבלוטת התריס, והתשובה הפתולוגית המודפסת עדייןנמצאת בעבודה/ בטיפול בבית החולים. גם הרופא המקצועי שהפנה אותי לבית החולים לניתוח וגם הרופא המנתח אמרו לי שזה גידול ממאיר וסרטני( (פפלרי קרזיומה)קבוצה 6, ואני הבנתי בביקורת שלאחר הניתוח, מהרופא המנתח בעל פה ( כאמור התדובה המודפסת לא מוכנה) אמר לי שהוציאו הכל וכרתו לי אונה אחת, אבל , ופה האבל הגדול שמבקשת את עזרתכם, מה הכוונה במילים שזוכרת בוודאות שאמר לי: " כרגע לא עושים עם זה כלום" ושאגיע עם צילום אולטראסאונד ולמעקב אליו שוב בעוד 4 חודשים. מה זה אומר? יש לי סיבה לדאגה לחשוש שמא קצת יצא מהגידול ושזה אולי צומח לאט ולכן " כרגע לא עושים עם זה כלום"?? אני יודעת שזה ממאיר וסרטני לכל הדעות לפי מה שהבנתי מהרופאים. אשמח למענה בבקשה? בינתיים לוקחת כדור להשלמת תיפקוד הבלוטה ובמעקב גם אצל רופאה ארנולדוגית איך שכותבים את זה... אליה מוזמנת בעוד חודשיים...מה המשך התהליך הצפוי לי? שמעתי שיש דבר כזה שנקרא ניתוח שני להוצאת כל הבלוטה אם יצטרכו ואני חוששת... עשיתי דרך הצוואר... אודה לתשובה מפורטת ככל הניתן מיכל ...

שלום רב, הטיפול כיום במרבית המקרים לגידול זה הינו כריתה רק של אונה אחת ומעקב עם US חוזר. הסיכון לחזרת המחלה נמוך וגם אם חוזרת- אין מניעה להוציא אז את האונה השניה ללא כל נזק. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

15/04/2020 | 17:57 | מאת: מיכל

אם במידה יוציאו את הבלוטה השנייה, אצטרך טיפול ביוד או דברים נוספים עקב העובדה שזה הרי ממאיר?קראתי על זה שזה המשך התהליך במידה ויקרה... חלילה וחס...אפשר הסבר בבקשה מפורט? לגבי ניתוח שני כמעט לא כתוב באף מקום אחר באינטרנט, ופשוט מנסה להכין תצמי לכל דבר שלא יקרה חלילה... ועד שהצלקת שלי מתרפאת בגרון.. האם פירוש הדבר שיצטרכו לפתוח אותה מחדש לשם הניתוח השני אם חלילה אצטרך או שעושים חתך חדש בגרון? ומה תהליך ההחלמה מכל זה? אשמח לפירוט ככל הניתן תודה מיכל.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר