גוש באזור שבין מפרק הלסת לאוזן הקדמית

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

04/02/2020 | 11:07 | מאת: נילי

שלום ד"ר, לפני שבוע וחצי בערך הרגשתי כאבים באזור הבלוטות והצוואר משני הצדדים שעברו מעצמם. לפני כיומיים התעוררתי בתחושה שמשהו מושך לי באוזן וכשמיששתי גיליתי גוש\נפיחות בין מפרק הלסת לאוזן הקדמית. (היכן שראיתי שצריכה להיות בלוטת מיצד האוזן). בנוסף יום לפני שהרגשתי את הנפיחות ננעלה לי הלסת באמצע אכילה והשתחררה בקנאק חזק. התחושה הכללית שלי טובה ואין לי כאבים באזור או בעיה עם הרוק כמו פה יבש (אולי קצת רגישות באוזן) ובעיקר מוטרדת שמדובר בגידול. רציתי לדעת האם יכול להיות שזוהי קישרית לימפה נפוחה שתעבור לבדה? נ.ב קשה לי לדעת אם הנפיחות הייתה לפניכן ולא שמתי לב אליה.

שלום רב, נשמע יותר בכעיה של מפרק הלסת (TMJ באנגלית) ויש להגיע לרופא פה ולסת לטיפול. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר