לאחר ניתוח פרוטידקטומי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

05/12/2019 | 12:57 | מאת: ויקטור

שלום ד"ר אבי חפץ, אבי עבר ניתוח parotidectomy בפרוטיס שמאל לכריתת גידול שנחשד לwarthins tumor. כעת כ9 ימים לאחר הניתוח, עדיין מתלונן על כאבים דוקרים בפנים האוזן, וחוסר תחושה באוזן ובלחי. רצינו לשאול אותך האם זה נורמלי ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב? ומניסיונך כמה זמן לוקח לתוצאות ביופסייה להגיע? הגיוני שהצפי הוא חודשיים? נודה לך מאוד.

שלום רב, הנימול לאחר ניתוח פרוטיד הינו צפוי. יש לשוחח עם המנתח מה עלה בגורלו של העצב התחושתי שמעצבב את האסור (ואינו עצב הפנים). הפתולוגיה אמורה להיות מוכנה תוך 3-4 שבועות לכל היותר. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר