צילום ct מערות האף לפני ניתוח לכריתת פוליפים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

05/11/2019 | 19:33 | מאת: אפי(הוספת פענוח ctלשאלה הסמוכה.

ט.מ סינוסים חתכים אקסיאליים + שיחזורים קורונליים פרטים קליניים: SINUSITIS CHRONIC תאור הממצאים: דופנות גרמיים שמורים של מערות הפנים. מלאות רקמתית בתאי סינוסים אטמואידליים דו"צ ועיבוי רירית במערות הלסת ומערת המצח מימין ובסינ וס ספנואידלי מימין. מערת המצח משמאל וסינוס ספנואידלי משמאל אינם מפותחים. בחלל האף הודגמה מחיצה גרמית הסוטה שמאלה . קונכות גרמיות סימטריות עם ציפוי רירית תקין . OMC חסום ד"צ. לסיכום: כמתואר.

שלום רב, כפי שכתבתי- יש לפנות למנתח סינוסים עם הממצא לבדיקה. נשמע שניתן לשפר את ההרגשה במידה והפוליפים חוסמים. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר