בלוטת לימפה נפוחה שלא יורדת לאחר אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/10/2019 | 08:34 | מאת: מעין

שלום רב לפני כשבועיים היה לי כאב גרון ( שעבר לבד ללא לקיחת אנטיביוטיקה) שבוע אחרי הופיע בליטה כואבת מאד בגרון. א.א.ג אמר שזו הלימפה ונתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין 500 ל- 7 ימי ם, לאחר כמה ימים של נטילת האנטיביוט יקה אכן הכאב עבר אבל עדיין יש גוש (מרגיש אולי מעט קטן יותר). האם הופעת נפיחות לשבוע לאחר כאב גרון לא מטןפל ,הינו שכיח? הכאב החמיר לאחר פעילות גופנית. האם זה הגיוני שלוקח לבלוטה זמן לחזור לעצמה ? האם לאחר סיום האנטיביוטיקה במידה ועדיין קיימת הבלוטה יש ללכת לבדיקה נוספת? עוד אוסיף שאני מעט משתעלת בימים האחרונים.

שלום רב. לא נשמע מדאיג. אם הבלוטה לא חולפת תוך 3-4 שבועות יש לגשת לרופא משפחה או אאג שיחליטו על צורך ב us. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר