צילום פנורמי לשיניים בהקשר לצוואר ראש

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/10/2019 | 04:16 | מאת: אברהם

שלום האם קיים צורך בלבוש הגנה,כמו סינר או כיסוי עופרת, בזמן צילום פנורמי לשיניים? [בעמידה] במידה ומצלמים ללא הכיסויים האלה, מהן ההשלכות האפשריות, על הבריאות? מהי כמות הקרינה בצילום כזה? כאשר יש קישריות בבלוטת התריס,בגודל 0.8סמ ו 0.6סמ קרינת הצילום משפיעה עליהם איכשהוא?עשויה לזרז את היתפתחותם?

שלום רב. בד"כ בצילום פנורמי יש הגנה על שאר הגוף ובכל מקרה כמות הקרינה מצילום בודד אינהמגדולה והשפעתה על התפתחות סרטן הינה לאחר שנים רבות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר