לאחר FNA קצת חושש מהתוצאות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

10/10/2019 | 18:41 | מאת: תום

שלום, לפני כמה ימים שלחתי לך את האולטראסאונד שביצעתי והרגעת אותי בעובדה שמדובר ככל הנראה בגידול בבלוטת המגן. היום ביצעתי FNA לבלוטה וגם ללימפה (3.6 ס"מ) וקצת נלחצתי ועברו בי מחשבות שאולי בכלל מדובר בגידול שמקורו בלימפה ולא בבלוטה. האם יתכן הדבר שבאולטראסאונד יראו שהגידול מקורו בבלוטה ובFNA יהיה הפוך?

שלום רב. השכיח הוא שגידול בבלוטת המגן שולח לקשרי לימפה ולא ההיפך. יש לבמתין לתשובה הפתולוגית בכל מקרה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר