בלוטת לימפה מוגדלת בן שנתיים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/10/2019 | 07:29 | מאת: חן

שלום, בני בן שנתיים ו3 חודשים. בחודש פברואר השנה הרגשתי בלוטת לימפה נפוחה בצוואר בקו יורד מהאוזן ובצד אחד. ביצענו אולטראסונד שהראה כי גודל הבלוטה הינו 2 סמ וחד צדדית. הרופא טען שיש לבצע מעקב בלבד. הבלוטה עדיין קיימת ונפוחה ולכן ביקשתי אולטראסונד שוב. התוצאה הגיעה ורשום: בתחנות הצוואר של שני הצדדים הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בגודל עד 28 ממ. תגובתיות -לימפאדנטיס. איסטמוס ושני אונות של בלוטת התריס בגודל ומבנה תקין. יש לציין כי הבדיקה בוצעה באי שקט של התינוק ותת אופטימלית. כמו כן, ביקשתי אולטראסונד נוסף מאחר והבן שלי מאז שנולד סובל מהזעת יתר בלילה, גרד בצוואר, אי שקט והפרעות שינה, חוסר תאבון ועליית חום אחת לחודש ללא סיבה משמעותית. יש לנו תור לאאג ב29.10 שאלתי היא: האם יש ממה לדאוג לפי תוצאות הבדיקה? האם עליי לבקש בדיקות נוספות? תודה

שלום רב, לא נשמע מדאיג. בלוטות כאלו שכיחות ביותר ובד"כ חסרות משמעות. ממליץ המשך מעקב רופא אאג ו US. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר