בירור אולטראסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/10/2019 | 18:56 | מאת: תום

שלום, עשיתי בדיקת US בעקבות גוש בצוואר להלן התוצאות: בלוטת תריס - אונה שמאלית תקינה ללא היפרמיה בבדיקת הדופלר. אונה ימנית קיים רצף של שני גושים איזואיקואים ווסקולרים עם מוקדים אקגניים בתוכם נמדדים כ-2.4*3*1.7 ס"מ חשודים לשאת פפילרי אטיפי או אחר. קשרי לימפה - צוואר עליון ואמצעי בצד שמאל הכל תקין. בצד ימין במספר תחנות ישנם קשרים בעלי מראה חולני דומה למראה הממצאה באונה הימנית. תחנות 3 ו4 קיימים קשרים גדולים כ-3.6*2.4*1.7 . כמו כן קשרים פראטרכאליים חולניים בתחנה 6 משמאל בקו האמצע הגדולים כ2*1.9 נקבע לי תור לביופסיה מהבלוטה ומהקשריות המוגדולת. אני מאוד בלחץ ממה שעלול להיות בתוצאות ואשמח לדעת קצת יותר בבירור מה אומרות הבדיקות? מה זה גוש איזאוקאי ווסקולרי?מוקד אקנגיים בתוכו? מה הסיכוי שזה לימפומה? או סרטן בבלוטת התריס?

שלום רב, לפי התאור נראה שמדובר בגידול ממקור בלוטת התריס (תירואיד). אלו גידולים שנוטים לשלוח בלוטות לימפה בצוואר אך אלו לא מפחיתות את ההבראה מהמחלה שקרובה ל 100%. לכן הגידול לא מדאיג. יש לבצע את הביופסיה וניתן לתאם תור במרפאתינו ושם התשובה הפתולוגית ניתנת במקום. כן יבוצע US איכותי של הצוואר שיגדיר היטב את השדות בצוואר שיש לנתח. בהמשך ממליץ להגיע עם התשובות למרפאתינו (ניתוחי ראש צוואר) כדי להבין איך צריך להתקדם. כל זאת ברוגע וללא לחץ בידיעה שלאחר הטיפול ההבראה מהמחלה הזו הינה כמעט בכל החולים (99.9%). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

05/10/2019 | 20:33 | מאת: תום

תודה רבה. הרגעת אותי מאוד

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר