האם ממצאי ה ct וה mri מעידים על גידול במערות הפנים?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

24/09/2019 | 21:04 | מאת: שרה’לה

שלום מזה כחודש אני סובלת מתחושת נימול ביד שמאל וברגל שמאל. העצמה משתנה במהלך היום ושמתי לי כי שאשר אני נמצאת במקום חם (רכב שעמד בשמש ואפילו בחוץ בצהרי היום התחושה מתגברת ומתפשטת לצוואר השמאלי לכתף ולבית השחי. בעקבות כך הופנתי לבדיקת mri ראש ו ct ראש. אודה לעזרה בפיענוח Mri ם הבדיקה בוצעה בטכניקת T1 , T2 , FLAIR , DWI . התוויה קלינית: בת 36 עם חשד למחלה דמיאלינטיבית. ממצאים: מלאות בלתי אחידה בסינוס מקסילרי שמאל. עיבוי רירית בתאי האטמואיד וסינוס פרונטלי משמאל. מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבני גומה אחורית תקינים. חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים תקינים. ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח. ללא תוצרי פירוק דם ברקמת המוח. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים. ללא עדות להגבלה ב DWI –. DVA בהמיספרה ימנית של המוחון. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי. התרשמות: סינוסיטיס כרונית מקסילרית ואטמואידלית משמאל ו-DVA קטן צרברלרי מימין. ,. Ct : להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של חלל ומערות האף במנח קורונלי: ===================================================== הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי מהלסת התחתונה ועד לגג נסינוס הפרונטלי. הפענוח כולל עיון בשחזורים קורונריים. אוורור תקין של מערת הלסת מצד ימין. מצד שמאל ניתן לראות עיבוי רירית קונצנטרי גס ותוכן אינו צלול מערה, עיבוי דפנות עם תגובה פריאוסטלית בצורה פריאוסטיטיס, ללא הרס גרמי . מלאות בכמות קטנה ורצסוס הפרונטליס שמאלי. Ethmoid bulla פנה דו-צידי בולטת יותר מצד ימין. תעלת הדמע )LACRIMAL CANAL( נראית תקינה משני הצדדים. בחלל האף מחיצה גרמית מרכזית, הקונכיות הגרמיות וכן התעלות ביניהן ניראו סימטריות למדי, עם ציפוי רירי תקין. המערה הספנואידלית, מערות המצח וכן תאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים ניראו ללא סטיות. ------ סיכום: סימני דלקת הכרוני במערת הלסת השמאלית.

שלום רב, לא נשמע מדאיג מבחינת אאג. יש לפנות לרופא אאג בקופ"ח לבדיקה שיגרתית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר