פענוח סיטי ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/07/2019 | 14:15 | מאת: מממ

שלום אשמח לעזרה בפענוח סיטי שבוצע ללא חומר ניגוד 3 חודשים אחרי כריתה של חצי אונה שמאל. סובלת עדיין מקשיי נשימהלפעמים שמוקלים בעזרת משאף הגדלה ואי אחידות של בלוטת תריס בעיקר באונה שמאלית עם לחץ מימינלי על קנה נשימה ודחיקה קלה לימין ללא הצרות של הלומן. ללא עדות לימפאודנופטיה לאורך הצוואר מיצר עליון ופסגות ריאות שנכללו בטווח סריקה תקינות פרט לקשרית ראתית מעוגלת בקוטר עד 1 סמ אשר נכללה בטווח הסריקה ממוקמת בURL מבנה גרמי תקין. איך יכולה להיות שוב גדילה בחלק שנכרת? תודה מראש

שלום רב, יש לברר עם המנתח אך הרושם לרקמת תירואיד משמאל שגורמת ללחץ על הקנה. יש לראות את ה CT ולבדוק אותך כדי להחליט אם יש צורך בטיפול נוסף ואיזה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

19/07/2019 | 15:48 | מאת: מממ

תודה על תשובתך ד"ר האם ניתוח יוריד את הלחץ שגורם לקנה הנשימה? האם יש טיפול שהוא לא ניתוחי? ומה אומר שיש קשרית בודדת בגודל של 1סמ? אני סובלת מקשיי נשימה לפני הניתוח במשך שנים ועכשיו אחרי הניתוח עדיין עם קשיי נשימה שמוקלים במשאף.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר