סיבות אפשריות לנפיחות בצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/05/2019 | 14:56 | מאת: נדיה

שלום דר חפץ. היות וכבר סייעת לי רבות בעבר- אשמח להתייעץ שוב עבבור בני. בני בן 3 ושמתי לב לתופעה שקיימת כבר הרבה זמן שבזמן שהוא פורץ בצחוק חזק או בכי חזק( בזמן מאמץ ) מתנפחת לו מעין בליטה גדולה בצוואר הקדמי קצת מעל שקע הצוואר( בערך באיזור בלוטת התריס) בא"ס לא נצפה דבר ונאמר כי קשה לבצע את הבדיקה היות ובזמן הבדיקה זה לא מתנפח( כי הילד לא צוחק/בוכה) וקשה אפילו להתרשם האם האיזור מתמלא באויר או בדם. הרופאים( ילדים אאג) לא בטוחים ממה זה יכול לנבוע ואני חסרת אונים אשמח לעיצה או הכוונה- יש באפשרותי לשלוח סרטון הממחיש את זה במידת הצורך תודה רבה

שלום רב, לא נשמע רציני. תיתכן התאספות של כלי דם או לימפה שמתנפחים בהעלאת לחץ עמו בזמן בכי. ממליץ בדיקת רופא ילדים או אאג ילדים מנוסה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

02/06/2019 | 21:10 | מאת: נדיה

תודה. היינו שלשום אצל ארג שהתייעצה עם כירורג ראש צוואר ונאמר לנו בדיוק אותו הדבר אך צויין כי עליו לבצע mri בהקדמה מלאה כדי לאושש את זה. נשמע הגיוני וכדאי?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר