לימפומה האם הגיוני שיהיה?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

24/03/2019 | 18:55 | מאת: יוני

שלום, כבר קרוב לשנה יש בלוטת לימפה אחת ליד האוזן נפוחה. ומאוד קל להזיז אותה (היא לא נשארת במקום כשנוגעים בה). לאחר מכן שמתי לב לעוד כמה בלוטות רק בצוואר נפוחות לא כואבות ( רק אחת כואבת בעת מגע) וקלות מאוד להזזה. כרגע אני סובל מגודש באף בערך שנה ולקחתי אנטיביוטיקה 10 ימים וכרגע אני על סטרואידים. הרופא אמר שאם האנטיביוטיקה והסטרואידים לא עוזרים יש ללכת לCT לשלול סינוסיטיס כרוני. יכול להיות שמדובר בלימפומה אפילו שיש גודש תמידי, ליחה, נזלת ואוזניים מלאות וכנראה סינוסיטיס כרוני כי הבנתי שבולטות לימפה לא אמורות להיות נפוחות יותר מחודש. האם זה הגיוני שאם אני אכן סובל מסינוסיטיס כרוני בלוטות הלימפה ישארו נפוחות ולא כואבות (אבל כן ניתנות להזזה בקלות). אין לי עייפות חוסר תיאבון או ירידה במשקל וכו׳.

שלום רב, לא נשמע חשוד ללימפומה. יש לבצע CT כפי שהמליץ הרופא ולחזור לבדיקתו. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר