פענוח תוצאות FNA בצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

28/02/2019 | 19:14 | מאת: יעל

שלום רב , ביצעתי FNA בצוואר לאחר שנמצאו בלוטות לימפה מוגדלות ( 2 ס"מ) מצרפת את התוצאות: במשטחים ובבלוק נראים תאים לימפוציטיים תקינים . ונראים מאקרופאגים עם המוסידרין המעידים על הימצאות ציסטה.בצביעות נמצאו מס' תאי אפיתל בבודדים ובקבוצות קטנות שנצבעו , טיבם של תאים אלו אינו ברור אך ידוע שבקשר לימפה לא צריכים להיות תאי אפיתל. מה המלצתך באבחנה כזו? ( יש לי תור רק בעוד שבוע) . תודה

שלום רב, ממליץ לחזור על בדיקת US+FNA לאחר בדיקה מקיפה של מנתח ראש צוואר. לא ברור כלל אם הבדיקה פתולוגית אך התשובה לא ברורה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר