עזרה בפענוח בדיקת FNA

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

23/01/2019 | 16:47 | מאת: אא7

שלום אשמח לעזרה בפענוח עבור FNA שבוצע עקב גוש בצוואר חומר לבדיקה: בוצע ניקור מקשר איזואקוי 5.8 ס"מ באונה שמאל של בלוטת המגן תאור מיקרוסקופי ואבחנה benigh follicular nudul Bethesda 2 אין עדות לתאים ממאירים. האם מדובר בגוש שפיר? האם צריך ניתוח? תודה

שלום רב, הניקור מדגים גוש שפיר אך בגודל זה יש לשקול ניתוח בהתאם לממצאים נוספים כגון בדיקה גופנית, US, CT וכו. ממליץ להגיע למרפאתינו לייעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר