סרטן צוואר הרחם scc אחרי ביופסיה וpet ct

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

04/11/2018 | 15:24 | מאת: נור

אם בpet ct שלי מי שאובחנה כחולת סרטן רחם על סמך ביופסיה וpet ct זה, התגלתה גם קליטה מוגברת באורופארינקס וקליטה גבוהה suvmax 7.2 בבלוטת לימפה בשרשרת ג׳וגולרית מוגדלת 1 ס״מ זה יכול להיות שני סרטנים ביחד שנגרמים מאותו וירוס פפילומה hpv שכמובן מהווה סיבה עיקרית לסרטן צוואר הרחם ? אם הוירוס הזה גרם לסרטן בצוואר הרחם יכול להיות לגרום בו זמנית לסרטן אחר באורופארינקס? יש לציין שלפי בדיקת הpet ct הסרטן מקומי בצוואר הרחם ויש קליטה באורופארינקס ובבלוטת לימפה 1 ס״מ חוץ מזה אים קליטות פתולוגיות במקומות אחרים בגוף

שלום רב, יש לבדוק בזהירות את הממצאים. ממליץ להגיע לבדיקה כולל סיב אופטי לרופא אאג מנתח ראש צוואר וכן לבצע US עם אופציה לדיקור של בלוטת הלימפה תחת US לצורך ביופסיה. \ ניתן לתאם את שתי הבדיקות במרפאתינו באסותא (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/11/2018 | 15:15 | מאת: נור

בדיקת סיב אופטי בוצעה על ידי אאג מנתח ראש צוואר ויצאה תקינה , לגבי ניקור תחת us בוצע גם אך עדיין אין תשובה, זה שבדיקת הסיב האופטי בוצעה ויצאה תקינה אומר משהו? מעלה את הסיכוי לדלקת?

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר