גוש בצאוור מזה כמה שנים

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/09/2018 | 23:41 | מאת: גיל

שלום רב, בת 39, מזה כמה שנים טובות שיש לי גוש בצאוור בצד ימין. הייתי בשנים האחרונות אצל אאג ומספר כירורגים של קופת חולים. כולם אמרו לי שזאת בלוטת לימפה מוגדלת. רופא אחד גם שלח אותי לבדיקת אולטראסאונד. בזמן האחרון אני מרגישה ממש כאבים באיזורים שונים בעורף ובצאוור וההרגשה שהבלוטה הזאת היא מקור הכאב. התחלתי מאוד להילחץ שכבר מספר שנים לא ממש בדקו לי את הנושא לעומק. האם יתכן שבלוטת לימפה תישאר מוגדלת כל כך הרבה זמן? לאיזה סוג רופא כדאי לפנות לבירור מעמיק? בתודה מראש

שלום רב, נשמע שהבלוטה אכן לא מדאיגה. ניתן לפנות לרופא אאג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464 http://www.aram-ent.co.il

30/09/2018 | 10:37 | מאת: גיל

שלום רב, ביצעתי אולטראסאונד עדכני בגלל הגוש בצד ימין. להלן התשובה שקיבלתי שאינה ברורה לי. בגוף התשובה נראה שהכל תקין ואז בסיכום מפנים לביופסיה? הרופא המפנה שלי בחול לחודש ימים, במכון הם לא נותנים לדבר עם הרופאה שכתבה את התשובה: בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה אחיד. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצאוור משני הצדדים. בלוטות רוק תת-לסתיות תקינות. בצאוור ימני לטרלי בלוטת לימפה בקוטר של 3 מ"מ, ללא מרכז שומני ברור. בסיכום: מבנה רב-קשרי של התיאוריד. נודול דומיננטי מימין דורש בירור היסתולוגי. בלוטת לימפה קטנה כנראה תגובתית בצאוור ימני לטרלי

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר