תוצאות בדיקת US צווארי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

28/06/2018 | 14:28 | מאת: דניאלה

שלום,בת 24 עקב תחושת לחץ מתמשכת באה והולכת בגרון והרגשת "גולות" מתחת לשני צידי לסת הופנתי לUS. תוצאות: בלוטת מגן: אונה ימנית בגודל 13*19*56 מ"מ, מרקם אחיד ללא ממצא מוקדי. למעט קשר היפואקואי זעיר בגודל 2 מ"מ, לא הודגמה הפירמיה. עובי האיסטמוס 3 מ"מ. אונה שמאלית בגודל 14*15*53 מ"מ מרקם אחיד. לא הודגם ממצא מוקדי. לא הודגמה הפירמיה. צוואר תת ליסתי צד שמאל הודגמו בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תגובתי בגודל מקסימלי 18*6 מ"מ. צוואר לטרלי צד שמאל הודגמו בלוטות לימפה דומות בגודל מקסימלי 10*3 מ"מ. צואר תת ליסתי צד ימין הודגמו בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תגובתי בגודל מקסימלי 18*7 מ"מ. צוואר לטרלי צד ימין הודגמו בלוטות לימפה דומות בגודל מקסימלי 16*3 מ"מ. בלוטות רוק תת ליסתיות ובלוטות הפרוטיס גודל ומבנה תקין.

שלום רב, סה"כ נראה שהבדיקה בגדר הנורמה. למעקב אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר