גוש בצוואר העליון כנראה לימפה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

25/04/2018 | 11:26 | מאת: מרדכי

לבני יש גוש בצוואר העליון עשינו בדיקת u.s. להלן הפיענוח: באזור הנמוש בשכבת שומן הודגמה בלוטת לימפה במראה סונוגרפי תגובתי בגודל כ- 12*6 ממ , עם מרכז שומני ברור , הודגמה היפרמיה מרכזית קלה , בצוואר לטרלי ותת-לסתי דו-צדדי , הודגמו בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תגובתי בגודל מקס עד כ- 21*7 ממ , עם מרכז שומני ברור וללא היפרמיה משמעותית דו-צדדי לא הודגמו הסתיידויות או התנזלויות חשודות דו-צדדי כמו כן יש לציין שיש לו סתימה בבלוטת הרוק מצד ימין עדיין באבחון. ניתן לו אנטיביוטיקה.

שלום רב, נשמע אכן בליפומה. למעקב רופא משפחה בלבד. כריתה שלה רק אם גדלה עם הזמן. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר