האם האם תתכן אפטה בלוע?

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

21/03/2018 | 00:18 | מאת: חיים

לדר שלום בן 46 ובריא. כמה כמה שבועות סובל רק מעודף ליחה בגרון (לבנה), ללא נזלת או שיעול. לפני שבוע התחיל כאב גרון בבליעה, שהלך והתגבר. בבדיקה עצמית מול המראה עם פנס אבחנתי בנגע דמוי כיב עם צבע מעט שונה במרכזו. פניתי לרופא המשפחה שבדק את הגרון ורשם aphthous stomatitis וגם תמונה של URI. שאלתי האם אין סיכוי שזה גידול, והוא אמר שלא סביר, כי זה יותר נראה כמו אפטה והוא לא מודאג מזה. אמר לבצע שטיפות, ולחזור אליו בעוד שבועיים למעקב. היו לי אפטות בעבר, אבל תמיד על השפה או בחיך, לעולם לא בגרון. אני לא מעשן ולא שותה אלכוהול. רופא המשפחה אמר שאין צורך בא.א.ג בשלב זה. האם זה אפשרי שאפטה תתפתח בלוע (בין השקדים)? האם כדאי להתעקש על בדיקת א.א.ג או ביצוע ביופסיה? תודה

שלום רב, אם האפטה לא חולפת תוך כשבוע שבועיים- הייתי קובע תור לאאג. ניתן במרפאתינו בארם (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר