צי׳סטה בגרון לילדה בת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

19/12/2017 | 16:31 | מאת: אדוה

מזה חצי שנה יש לילדה שלי סוג של גולה בגרון עשינו אולטראסאונד והתברר כנראה שזה צי׳סטה בבלוטת התריס. הילדה בת 5 וחצי ואני מאוד פוחדת לעשות לה ניתוח בגיל כזה. הרופא ממליץ להוציא כמה שיותר מהר כי אין לי בדיקה של 100% שזה צי׳סטה וזה יכול להיות גם ״משהו אחר״ לדבריו... מה אני יעשה? לחכות או לעשות לה ניתוח?

שלום רב, ממליץ ראשית לבצע US איכותי של הממצא. רק במידה ונראה חשוד אז ישנה האוםפציה של ניקור שלו לביופסיה (במקרה כזה- תחת טשטוש). ורק אם חוזר חשוד- אז תומלץ כריתת האונה. לא כל כך מהר לרוץ לניתוח. ניתן לבצע את ה US במרפאתינו שם ישנם רופאי US מובילים בתחומם (03-7645464). ישנם הסדרים עם מכבי ומאוחדת וכן עם כל הביטוחים. בהמשך ניתן גם את הביופסיה אם צריך. ללא קשר- מרבית הציסטות בבלוטת המגן הינן שפירות. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר