מוקד היפודנסי בבלוטה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

30/07/2017 | 22:05 | מאת: שני

היי..עשיתי סיטי צוואר שבו התגלה מוקד היפודנסי של 2 ס"מ באונה הימנית של הבלוטה... יש לציין כי הייתי בכלל מאושפזת בגלל התעלפות וכאבי ראש, ממצא זה נמצא כדרך אגב במהלך בדיקות בבית החולים. בבית חולים רופא אנדרוקולוג החליט כי כדאי להמשיך לעקוב בקהילה והוא לא עשה לי אולטרסאונד בבית חולים. מאז כחודש יש לי מעט כאבי גרון וקצת קושי בבליעה.. האם יש קשר בין המוקד לבין הקושי ןהכאב? ושאלה נוספת האם זה ממצא מדאיג בשל גודלו של הממצא?

שלום רב, גושים בבלוטת המגן שכיחים מאוד ומרביתם המוחלט שפירים. עדיין לגושים בגודל מעל 1 סמ אנו ממליצים ניקור וביופסיה. מומלץ לתאם US וביופסיה של הממצא במידה ואכן קיים. ניתן לבצע זאת ע"י מיטב המומחים במרפאתינו א.ר.ם. שבאסותא ןהתשובה הראשונית כבר במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר