עזרה באבחנה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/06/2008 | 18:21 | מאת: קרני

שלום רב, לפני כשנה החלו לי כאבים בשכמה הימנית לפני כמה חודשים הכאב התפשט גם למרפק, פרק כף היד וקצות האצבעות. התחושה היא הרבה פעמים של עקצוץ, תיקים, ואיטיות בתנועה. לפני שבועיים העקצוץ וחוסר הנוחות עברו גם ליד שמאל ולפני שבוע התעוררת עם תחושת רדימות בכף רגל ימין. רופא המשפחה שלח אותי לעשות MRI ומצא שם בלט דיסק קטן בחוליות הצוואריות. האם זה מסביר את כל מה שיש לי או שאני אמורה להמשיך לברר?

27/06/2008 | 18:35 | מאת: ד"ר עדי בירון

ראשית, השאלה אינה בתחום ניתוחי ראש-צוואר אלא בתחום הפרעות בעמוד/חוט השדרה, שהם תחומי התמחות על של אורתופדיה או נוירוכירורגיה. שנית, לו הייתי במקומך לא הייתי מסתמך על תשובה כללית מהאינטרנט, אלא ניגש לברר את הנושא במדוייק אצל מומחה. אין לכך כל תחליף, וקיצורי הדרך ברפואה מביאים פעמים רבות לאבחנה לא מדוייקת, טעות בטיפול והרבה הרבה צער. דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש-צוואר לקביעת תור: 09-8664949

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר