שקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/03/2012 | 12:04 | מאת: אבא מודאגגג

שלום רב, מקווה שהשאלה לא טפשית אולם יש בסיס מאחורי שאלה זו. כמה זמן לפני שעולה חום בעקבות חיידק בגרון השקדים מתחילים לגדול? והאם בכל פעם שיש חיידק בגרון השקדים מתנפחים? אני אחדד את השאלה, הילדה שלי אובחנה כמיועדת לניתוח שקדים עקב שקדים מוגדלים, נחירה לילית ונשימה לא תקינה. שבוע אחרי הבדיקה אצל אף אוזן גרון עלה לה החום ובמשטח ראינו כי יש חיידק בגרון. הילדה כבר חצי שנה נוחרת אולם בעת מחלה (לא משנה סוגה) היא גם מתקשה לנשום בלילה. האם זה לא מטעה את הרופא? כי נבדקנו שבוע לפני שהתגלה לה החיידק. האם נשימה לא תקינה בלילה עד כדי הפסקות נשימה רק בעיתו של מחלה הינו מדד לביצוע ניתוח לכריתת שקדים? אני מאוד מבולבלללללל

שלום דום נשימה בשינה בילדים מאובחן בד"כ על סמך תלונות הילד ומשפחתו ובדיקה גופנית פשוטה. במידה והספקות הנשימה היו קיימות עוד טרם הדלקת החריפה הניתוח בהחלט רצוי. במידה ויש החמרה נשימתית בעקבות הדלקת, ניתן להמתין ולקוות לשיפור לאחר סיום הדלקת. לפי התיאור היא גם סיפטומים ניכרים עוד טרם הדלקת כך שספק אם ההמתנה תשנה משהו אך ניתן בכל זאת לתת צאנס. הספקות נשימה בשינה הם הסיבה העיקרית והשכיחה ביותר לניתוחי שקדים בילדים ולרוב מסתפקים בתלונות ההורים בכדי לקבל החלטה. במקרים של ספק ואי בהירות ניתן לבצע בדיקה במעבדת שינה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים