עזרה בפיענוח בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/01/2012 | 17:16 | מאת: קרי

שלום רב, בתי בת חודש וחצי עברה בדיקת bera היום בעקבות שהייה של שבוע בפגיה (נולדה במועד אך נזקקה לעירוי גלוקוז). להלן התוצאה: בתגובה לגירוי נקישה שהוגש בעוצמה db hl התקבלו רישומים כלהלן: דגם הגלים: דו צדדית התקבלו הגלים המצופים בחזרתיות די טובה הגל הראשון בעל משרעת קטנה יחסית וקשה לזיהוי חביון גל I בימין: 2.7 מוארך בשמאל: 2.87 מוארך 4.67 4.92 סף abrלגירוי נקישה בשמאל ובימין 40 dbhl בבדיקת הולכת עצם (bc) עם מיסוך התקבל סף של 10db דו צדדי בדיקת te-oae באוזן שמאל לא התקבלו תגובות חזרתיות באוזן ימין התקבלו בתדרים 1000-4000 שמיעה התנהגותית: תגובות ברורות של מצמוץ/קפיצה לתוף ומצלתיים משמאל ומימין רק למצלתיים. סיכום: תוצאות הבדיקה מתאימות לירידת שמיעה בינונית דו צדדית יתכן על רקע הולכתי בשל הארכת חביונות n1 ופער בסף בין ac ל-bc. אציין שמזה כשלושה שבועות התינוקת סבלה מנזלת עם הטבה רק בימים האחרונים. אשמח לתשובתך בהקדם. תודה מראש

שלום קרי הבדיקה מתארת ליקוי שמיעה קל מהסוג ההולכתי (ז"א הפרעה באזון חיצונית או תיכונה). מצב זה נגרם לרוב ע"י נוזלים באוזן תיכונה או שעווה למשל. לרוב המצב הפיך וזמני ואין לו משמעות לטווח ארוך. חשוב להבדק אצל רופא אאג לאישור ממצאי ה BERA גם בבדיקה קלינית ולהמשיך מעקב שמיעתי בעוד 3 חודשים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים