אנצפלופתיה רעילה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שיער דליל: לא רק לגברים

נשירת שיער מיוחסת ברוב המקרים לגברים. ואולם, נשים רבות סובלות גם הן מהתופעה. מדריך לתורת השיער הנשי תופעה של הידלדלות שיער אצל נשים נפוצה יותר ממה שמקובל לחשוב. נטייה לאבד שיער קיימת ב-30% עד 40% מהנשים, אך לרוב היא הדרגתית וסמויה הרבה יותר מאצל הגברים. יותר ויותר מחקרים נעשים בכדי לאמוד את מימדי התופעה בקרב הנשים, וזאת משום שהדרישה לטיפול מצד הנשים עולה בהתמדה עם השנים.לרוב לא מדובר באובדן כמותי של שיער, אלא בשיער דק שתופס את מקום השיער העבה שהיה. כתוצאה מכך נפח השיער המכסה את הקרקפת יורד בהדרגה, הקרקפת נגלית לעין, ומראה השיער הופך דליל. במקביל לתהליך הידקות השיער, דוהה צבע הפיגמנט המקורי של השיער לבהיר, תופעה המעצימה יותר את מראה הדילול. בדרך-כלל התהליך כולו הוא מתמשך וארוך; בתחילה הבעיה היא זמנית, אך ללא טיפול מתאים בזמן, היא עלולה להפוך לקבועה. נשירה חריגהמובן שלא כל נשירה...
ללמוד עוד על אנצפלופתיה רעילה
שיער דליל: לא רק לגברים-תמונה

נשירת שיער מיוחסת ברוב המקרים לגברים. ואולם, נשים רבות...

מאת: יורם בניטה...
22/06/2008

אנצפלופתיה רעילה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני חיה בגרמניה. בן זוגי אובחן כחולה שחפת לפני חודשיים. הוא אושפז וטופל. לפני שבועיים שוחרר מבית החולים וכעת בבית, נוטל טיפול תרופתי קבועה (שני סוגי אנטיביוטיקה, לאחר שסיים 8 שבועות של 4 סוגים). הוא עדיין משתעל מדי פעם וקצת יורק דם. האם תסמינים אלו מוכרים אצל חולי שחפת מטופלים? האם לא היו אמורים לעבור כבר? לפי בדיקות רוק ורנטגן הוא אינו מדבק. לצערי אנחנו חיים בגרמניה ולאחר השחרור מבית החולים אין לנו עם מי להתייעץ! (הרופא בבית החולים אליו פנינו אמר כי אינו יודע...). אודה מאוד על תשובה האם עלינו לדאוג או שהתסמינים סבירים למצבו הבריאותי. תודה רבה.

ממליץ שתפנו למרכז טיפול בחולי שחפת שם החלו לו את הטיפול התרופתי על מנת לקבוע האם דרושה התערבות כלשהיא. בגרמניה קיים ניסיון רב בטיפול בחולי שחפת ואני בטוח שתוכלו לקבל סיעו שם.

28/05/2014 | 06:42 | מאת: adel
מתוך פורום מחלות ריאה

הלו דנה בוקר טוב, אני גרה גם בגרמניה חולה בחסמת הריאה. בהיידילברג יש קליניקה toraxklinik heidelberg te: 06221/ 3968211 הם מטפלים בשחפת, מומלץ. בברכה אדל.

28/05/2014 | 07:16 | מאת: דנה בוך
מתוך פורום מחלות ריאה

28/05/2014 | 08:12 | מאת: adel
מתוך פורום מחלות ריאה

במידה ואת מעוניינת בקשר המייל שלי [email protected]

שלום לכם, תינוקת בת שנה (עשרה וחצי חודשים מתוקן, שבוע 33+6), בשבועיים האחרונים החלה להשתנק בסוף בקבוק, לפעמים גם במהלכו, כאילו מקדימה קנה לוושט, מה שגורר גם בכי. ניסיתי לעשות הפסקות, מתרגזת ולעיתים מסרבת להמשיך לאכול לאחר מכן. כלכלה: מטרנה אקסטרה קר שלב 2, בקבוקי אבנט פטמה 2 (3 גדול עליה) ומוצקים. לא היו בעיות רפלוקס או תזונה עד כה, הילדה בריאה בדרך כלל. הערה: לתינוקת יש תאומה שאובחנה עם TE-F. כמו כן, למרות גילה עדיין לא מחזיקה בקבוק כל פעם ולכן ברוב המכריע של המקרים מואכלת ע"י מישהו. אודה על התייחסותכם.

יתכן שהזרימה מהירה מי דיי או אם לא עוזר תוסיפי על 100 סמ"ק תמ"ל חצי כפית קורנפלור נמס במגביל לכי לרופא

02/07/2013 | 11:59 | מאת: בלה
מתוך פורום סקסולוגיה

שלום, כמעט כל פעם שאני וחבר שלי מקיימים יחסים אני לא מצליחה לגמור. אני מאוד נדלקת ממנו אבל הוא גם לא תמיד מצליח לחדור עד הסוף. מה אפשר לעשות? לנסות דברים חדשים?

בפנייתך אין מספיק מידע! נסי לענות בפירוט על שאלון 'מיניות' http://www.sexuality.co.il/te ואחזור אליך עם המלצותי.

שלום רב, בתי בת חודש וחצי עברה בדיקת bera היום בעקבות שהייה של שבוע בפגיה (נולדה במועד אך נזקקה לעירוי גלוקוז). להלן התוצאה: בתגובה לגירוי נקישה שהוגש בעוצמה db hl התקבלו רישומים כלהלן: דגם הגלים: דו צדדית התקבלו הגלים המצופים בחזרתיות די טובה הגל הראשון בעל משרעת קטנה יחסית וקשה לזיהוי חביון גל I בימין: 2.7 מוארך בשמאל: 2.87 מוארך 4.67 4.92 סף abrלגירוי נקישה בשמאל ובימין 40 dbhl בבדיקת הולכת עצם (bc) עם מיסוך התקבל סף של 10db דו צדדי בדיקת te-oae באוזן שמאל לא התקבלו תגובות חזרתיות באוזן ימין התקבלו בתדרים 1000-4000 שמיעה התנהגותית: תגובות ברורות של מצמוץ/קפיצה לתוף ומצלתיים משמאל ומימין רק למצלתיים. סיכום: תוצאות הבדיקה מתאימות לירידת שמיעה בינונית דו צדדית יתכן על רקע הולכתי בשל הארכת חביונות n1 ופער בסף בין ac ל-bc. אציין שמזה כשלושה שבועות התינוקת סבלה מנזלת עם הטבה רק בימים האחרונים. אשמח לתשובתך בהקדם. תודה מראש

שלום קרי הבדיקה מתארת ליקוי שמיעה קל מהסוג ההולכתי (ז"א הפרעה באזון חיצונית או תיכונה). מצב זה נגרם לרוב ע"י נוזלים באוזן תיכונה או שעווה למשל. לרוב המצב הפיך וזמני ואין לו משמעות לטווח ארוך. חשוב להבדק אצל רופא אאג לאישור ממצאי ה BERA גם בבדיקה קלינית ולהמשיך מעקב שמיעתי בעוד 3 חודשים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il