אבחון פשטני

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/05/2011 | 14:12 | מאת: אמא

אתמול ההיתי אצל מומחה א.א.ג. עם ביתי בת השנתיים, הרופא שמע את הנשימה שלה, וראה סרט במצלמה איך היא ישנה , וקבע שהיא צריכה ניתוח פוליפ ושקדים, בדק גם את הגרון ואמר שהשקדים מוגדלים, מדוע לא ביקש מעבדת שינה ?,צילום של האף? והאם בגיל שנתיים אפשר לעשות ניתוח שקדים את זה שכחתי לשאול אותו? עוד שאלה הילדה שלי נולדה עם לקות שמיעה בינונית באוזן אחת , ובאוזן שניה יש נוזלים , הרופא אמר שאין כרגע צורך בכפתורים , האם הנוזלים יכולים לצאת לבד מתישהו?

שלום האבחנה של דום נשימה בשינה בילדים נעשית לרוב על סמך הסימפטומים של הילד ובדיקתו. אין בד"כ צורך במעבדת שינה כוון שהאבחנה די ברורה. רק במקרים של חוסר התאמה בין הבדיקה לתלונות או מקרים של סיכון ניתוח גבוה מומלץ לבצע בדיקה במעבדת שינה. גיל אינו מהווה מגבלה לניתוח ובמידה ויש תלונות משמעותיות הוא נעשה גם מתחת לגיל שנתיים. לפי תאורך קיימת כבר הםרעה שמיעה משמעותית באוזן אחת ובשניה יש נוזלים. חשוב מאד לבצע בדיקת שמיעה ולהתייחס לתוצאות. בהחלט יש מקום לשקול ניתוח צינוריות או שיקום ע"י מכשיר שמיעה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים