ריור מופרז!

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/09/2010 | 20:26 | מאת: כוכי

ד"ר אריה שלום רב, בני בן 4 סובל מריור מופרז, נזלת כרונית (נזלת צמיגית) מאז היותו בן שמונה חודשים.אנחנו במעקב אצל רופא א.א.ג לטענתו הנזלת היא אלרגית (קיבלנו טיפול מונע לחודש שעבד מצויין אבל ברגע שהפסקנו הנזלת חזרה) יש לציין שהנזלת גרמה פעמיים לדלקת אוזניים ובעקבות כך נוצרו נוזלים עכורים באזניים (בבדיקת שמיעה שנעשתה לפני חודש התגלתה ירידה של 20% בשמיעה) בנוסף הוא סובל משקדים מאוד, מאוד מוגדלים אשר חוסמים על הענבל ועל כך הוא נוחר ונושם בכבדות. שאלתי העקרית היא מה עושים בנושא הריור מדובר בילד בן ארבע שיש לו מודעות לבעיה (הוא כועס על עצמו כאשר מרייר) ובנוסף נעלב מילדים בגן. ניסיתי הכל הייתי אצל קלינאית תקשורת אשר עשתה תרגילים ללסת התחתונה (כל הזמן פה פתוח והרופא משפחה טוען שיש לו שרירים חלשים בלסת) - לא עזר! (אגב הדיבור שלו תקין לחלוטין) אני ממש אובדת עצות ד"ר אני מוכנה לעשות הכל על מנת לטפל בנושא הילד סובל חברתית ואף פיזית היות וכל הזמן הוא רטוב ומתקרר לתשובתך אודה, כוכי, יש לציין שההתפתחות שלו תקינה, דיבור תקין, מסתבר ששמיעה באוזן שמואל ירד ב - 20% כתוצאה מכך שהנזלת חדרה לאוזן ובעקבות כך הוא סבל פעמיים מדלקות אוזניים וכך נוצרו נוזלים ע

שלום כוכי הסיבות העיקריות לריור יתר בילדים כוללות: עששת והפרעות דנטליות, שקד שלישי מוגדל וחוסם את האף, חולשה של שרירי רצפת הפה והלסת. מהתיאור שמסרת בהחלט יכול להיות שהתלונות נובעות מחסימה אפית ע"י השקד השלישי (הצילום לא תמיד נותן מידע מדויק). יותר מדאיגה העובדה שהשקדים מוגדלים מאד ונוגעים בענבל. מצב זה יכול לגרום להספקות נשימה בשינה שמשמעותיות מאד מבחינת איכות החיים של הילד. חשוב לבדוק את הנושא ע"י מעקב אחר שינת הילד או לבצע בדיקה במעבדת שינה. יתכן ופיתרון ניתוחי (כריתה של השקדים והשקד השלישי ) יעילו גם לריור. כדאי גם להבדק ע"י רופא שיניים. במקרים נדירים שקיימת בעייה משמעותית ללא הטבה תחת טיפול תמיכתי (ע"י קלינאית תקשורת) ניתן להעזר בטיפול תרופתי (שמור לרוב לילדים עם הפרעות ניורולוגיות שמתקשים לבלוע) בברכה ד"ר גורדין

02/10/2010 | 09:12 | מאת: כוכי

ד"ר גורדין היקר, תודה רבה על תשובתך המפורטת. זה הוכיח לי שהפורם שלך אכן רציני. שאתה אכן קורא הכל ומגיב לכל שאלה, יישר כוח! כוכי,

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים