ניתוח שקדים+ שקד שלישי+ הכנסת כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/02/2020 | 10:26 | מאת: גיל

שלום הבת שלי בת שנה ו 9 חודשים. בדיקות שעברה: צילום שקד שלישי הראה על חסימת דרכי אויר. בדיקת שמיעה - בדיקה ראשונה- 30 דו"צ לאחר 4 חודשים בדיקה חוזרת שמאל 20 ימין 30. בעקבות שקדים מוגדלים הומלץ על מעבדת שינה לבדיקת דום נשימתי. הבדיקה הצביעה על דום נשימתי בצפיפות של 4 לשעה ובירידה בריווי חמצן בדם מ 99 אחוז ל 94 אחוז בין 10 שניות ל 30 שניות הפסקה- מעבדת שהשינה בסיכום הוציאה דוח ואבחנה של תסמין דום נשימתי בדרגה קלה. יש להדגיש כי בלילה השינה עם פה פתוח וכאשר יש נזלת המצב מחמיר לנחירות חזקות ויקיצות טבעיות להדגיש רק בצינון. בנוסף הבת שלי נולדה 2 ק"ג יש איחור התפתחותי מוטורי ושפתי אך לא קוגנטיבי והבנתי שיש קשר ישיר לזה כמובן שבירור במקביל נעשה גם כן ונשלל בעיה אחרת. כאשר קיבלנו חוות דעת ממנתחת נאמר לנו שיש צורך לכרות שקדים עם STARION + הסרת שקד שלישי+ הכנסת כפתורים. אשמח לדעת על סמך האמור לעיל מה ההמלצה במקרים כאלה? האם כל ההסרות האלה לא מסוכנות? האם ההמלצה יותר היא למזער את הסיכון על ידי הקטנת השקדים בשימוש קובליישן? אשמח לדעתך בנושא

שלום רב קשה לתת המלצות ללא בדיקת הילדה ושמיעת כל התסמינים. בכל מקרה בדיקת השמיעה לא ממש מרשימה והגיל של הילד צעיר מאד בכדי לומר שיש בעיה מבחינת התפתחות שפתית . לגבי השקדים ואדנואיד יש המן שיטות עם יתרונות וחסרונות לכל אחד. ההחלטה לניתוח נלקחת בעיקר על סמך התסמינים של הילד והממצאים במעבדת שינה. התוצאות שמתוארות אכן גבוליות . יש סיכון לניתוח אך גם סיכון לאי ביצועו

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים