כאבי מצח לילדה בת 11

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/11/2019 | 17:58 | מאת: רוני

שלום רב, ביתי בת 11 בריאה ללא מחלות רקע. -לפני חודש וחצי סבלה מכאבי מצח למשך שבוע. -הפוגה של 4 שבועות. -כעת שוב כאבי מצח. חום גוף לא עובר 37.5 מעלות. בדיקות מעבדה תקינות (CBC , תפקודי כליות, כבד, V12 , ברזל....), אין נזלת, אין ליחה או שיעול. האם התסמינים יכולים להתאים לסינוסיטיס ? [בת 11] ואם כן, כיצד אפשר לאבחן ללא CT \ ללא רנטגן ראש. אודה לעזרתך.

בהחלט יכול להתאים לסינוסיטיס. האבחון נעשה בעיקר על סמך תסמינים ובדיקה גופנית. CT הוא כלי עזר למקרים הכרוניים שנמשכים חודשים או במקרים של ספק באבחון לרוב במסגרת שהות בבית חולים

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים