אדנואיד מוגדל אצל בן 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/01/2019 | 10:18 | מאת: יעל

בני , עוד חודש בן 4, מנוזל כמעט באופן קבוע, נוחר בשינה. בצילום נזופרינקס: כרית אדנוידים מוגדלת עם לחץ על עמוד אוויר. רופא א.א.ג זיהה אמר שיש הרבה ליחה בגרון, ושהאדנואיד המוגדל הוא ענק כך שהוא לא אופטימי לגבי הצלחת טיפול שמרני. בכל מקרה המליץ לנו לנסות טיפול תרופתי ב singulair למשך חודש וחצי, ובמידה ולא יצליח - ימליץ על ניתוח הסרה. שאלותיי הן - האם יש קשר בין אדנואיד מוגדל לתופעות הבאות: 1) עיכוב בהתפתחות מוטורית (עד גיל שנה השיג אבני דרך התפתחותיות בזריזות מרשימה, כיום בגיל 4 מתקשה במשימות מוטוריות הנדרשות בגילו ) 2) קושי בהגיית האותיות צ, ו-צ׳ 3) הרטבת לילה בנוסף, אני תוהה אם שינוי תזונתי הכולל הימנעות ממוצרי חלב עשוי להפחית ליחה באופן שימנע צורך בניתוח. תודה יעל

שלום רב 1. לא 2. לא 3. בהחלט יתכן שינוי תזונתי לא אמור לשנות את התסמיני המתוארים דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים