בלחץץץ- רטריקציה טוטאלית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/04/2018 | 09:33 | מאת: נטלי

שלום רב לך, אני בלחץ אטומי.. אתמול הבן שלי בן ה-10 שנים נבדק ונמצא שבאוזן שמאל יש רטרקציה טוטאלית של התופית כלפי פנימה...זה ילד שעבר בגיל 3 ניתוח כפתורים, פוליפים ושקדים, ילד אלרגי לקרדית ואבקנים, מטופל באבמיס ואריוס ומי ים לפי הצורך... 1. זה ילד שנבדק אין ספור פעמים על ידי רופאי אאג ,כולל לפני חודשיים שהיתה לו דלקת באוזן ימין עם מוגלה(בדק גם את אוזן שמאל)ונבדק על ידי אאג והנל לא אמר מילה...הייתכן שזה מופיע כך פתאום????? 2. האם זה אומר שיש לו גידול אם זה הופיע פתאום?????? או משהו אחר???? 3.יכול להיות שמדובר בכולסטאטומה? אם כן, אפשר לעשות MRI ראש ? כיוון שסיטי מלווה בקרינה רבה אז MRI טוב באותה מידה? 4.האם זה דורש בירור מעמיק למה יש רטריקציה? בבקשה אודה על תשובותייך בלחץץץץץ וחששות

שלום נטלי 1. אין סיכוי שזאת הופעה פתאומית. רטרקציה מתפתחת לאורך שנים . 2. לא מדובר על גידול אלה על הפרעה באוורור האזן. סיבות לכך מגוונות בעיקר קשורות להפרעה תפקודית בחלק של האף 3. לרתיעה יש דרגות כשאר הדרגה הגבוה והגרועה ביותר היא כוליסטאטומה . MRI אכן כלי טוב יותר לאבחון כוליסטאטומה לעומת זאת CT נותן תמונה טובה יותר על החלק הגרמי. 4. כן- רצויה הסתכלות באף האחורי(בדיקה אנדוסקופית של האף) , בדיקת שמיעה ובמידת הצורך בדיקת הדמייה ( CT או MRI). דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים