חומצה פולית בהקשר לאוטיזם

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

20/10/2016 | 08:15 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 38 בהריון ivf איקסי שבוע 31+6 בגלל מוגלובין נמוך 10, הרופא שלי אמר לי לקחת פעמיים ברזל כל יום. ולכן לקחתי במשך 3 שבועות האחרונות כל יום פעמיים פרופיל , ז"א מבחינת חומצה פוליות 800 כל יום. כאשר פעם בשבוע b12 כדור מציצה. עכשיו הבנתי שיש מחקר שעודף חומצה פולית עם b12 מגביר את הסיכוי לאוטיזם. כאשר לפני כן, לקחתי 400 לפי ההמלצה הרגילה. האם החשש שלי לסיכון מאוטיזם מוצדק?

זהו פורום גנטיקה. ממליצה להעביר שאלה לפורום טרטולוגיה/ אצל טרטולוג מומחה (השפעה של חומרים מהסביבה על גוף האדם, בניגוד לדנא שלנו) בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי