תסמונת סוטוס

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

12/10/2016 | 23:55 | מאת: אמיר ג

היי, לאחותי יש תסמונת סוטוס (יש לציין שאמא שלי נכנסה להריון כמעט בגיל 50), בקרוב אני ואישתי מתכננים להכנס להריון. אין לאף אחד משאר האחים/בני דודים שלי את התסמונת, הייתי רוצה לדעת אם קיים סיכוי שלילדים שלי תהיה התסמונת והאם יש בדיקות שאני יכול לבצע לפני כדי לדעת לאן להתקדם בנושא. ואם במהלך ההיריון מומלץ לבצע בדיקות שיוכלו לאמת אם העובר בעל התסמונת, תודה מראש

הייתע ממליצה על בדיקה גנטית לאחותך. אם היא אובחנה גנטית (לא רק על סמך הסימנים אצלה) אפשר יהיה לתת לך תשובה מוחלטת על הסיכוי לצאצאים חולים אצלך. מדובר בתסמונת גנטית דומיננטית, שברוב המקרים מתרחשת לראשונה בפרט החולה. בהנחה שאמך בריאה ושאתה בריא סיכון ההישנות נמוך - אבל עדיין באופן מוחלט ממליצה על יעוץ גנטי טרם הריון אצלכם עמ לוודא שזו אכן האבחנה ומה מידת הסיכון אצלך בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי