איקס אינאקטיבציה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

01/10/2014 | 22:16 | מאת: דנה

לאבי ( הבריא) , שני אחים בעלי פיגור בלתי מוסבר, לאמו (סבתי) לא נעשתה בדיקת איקס אינאקטיבציה. בהנחה שיש לה את הבעיה הזאת, האם גנטית אני יכולה להיות נשאית גם ולהוליד בן זכר עם פיגור על בסיס זה?תודה

אם מדובר בהפרעה בתאחיזה לכרומוזום X אינך בסיכון אבל אין כלל הוכחה לכך. יש מצבים נדירים (כגון טרנסלוקציות כרומוזומליות) שעלולות להקנות לך סיכון מוגבר. הדרך לבירור היא על ידי בירור גנטי של הדודים. פרופ' יובל ירון מגדל מרכז ויצמן רחוב וייצמן 14 קומה 18 תל אביב 64239 זימון תורים 057-2121349

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי