נשאות גן MSUD

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/06/2012 | 12:21 | מאת: סופיה

שלום, אני בשבוע ה 13 להריון. בבדיקות הגנטיות נמצא כי אני נשאית לגן MSUD Maple syrup urine disease בממצאים רשום שהנני נשאית לגן אחד של המחלה מוטציה R183P וגן אחד תקין. קיבלנו את התוצאה היום. קבענו בדיקה לנשאות גנטית עבור בעלי ולאחר מכן ייעוץ גנטי. יש לי מספר שאלות: איך נרגעים אחרי שמקבלים ממצא כזה?!!! 1) כיצד נשאות מחלקה זו יכול להשפיע על מצב הבריאות שלי בעתיד. 2) מה ההשלכות של ממצא זה על ההריון?

אל תדאגי 99% שבן זוגך לא נשא - ואז אין לזה שום השפעה. רק אם הוא נשא תצטרכו לבדוק את העובר פרופ' יובל ירון מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 057-2121349 www.yuvalyaron.dpages.co.il www.facebook.com/Prof.Yuval.Yaron

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי