תוצאות סקר שליש ראשון

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

16/11/2020 | 16:44 | מאת: אמילי

שלום לכם, אני בת 34, סיכוי לדאון לפי גיל בלבד 1:470. ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 12+5, הרופא היה מרוצה מאוד מהתוצאות, מעבר לשקיפות בדק ומצא שגם שאר המדדים תקינים (גשר אף, מסתם בלב ועוד משהו בכבד נדמה לי). עכשיו חזרו תוצאות סקר ראשון ונראה שהתוצאות בטווח הנורמה, אבל הסיכויים 1:230 - ממש על הגבול לפני שמוגדר לא תקין. איך יתכן שהסיכוי כל כך גבוה? נראה שרק השקיפות לכאורה לא תקינה אבל הרופא היה ממש מרוצה, אז למה זה נחשב סיכון מוגבר? והאם מומלץ לבצע סיסי שליה למרות שלא נכנסתי לטווח של משרד הבריאות? PAPPA 1.82 MOM HCG 0.88 MOM NT 1.96 MOM (2.4 מ"מ) תודה רבה

שלום כל בדיקות הסקר שמבוצעות בהריון מטרתם לתת מידע להורים/לאם על בריאות העובר. לכן לא מסתמכים על בדיקת אחת. לכל בדיקה יכולת גילוי ורגישות שונה. בסיכון של 1:230 בסקר שליש ראשון אין המלצה מיידית לסיסי שליה. מומלץ לבצע סקר שליש שני ושקלול הסיכונים. אפשר גם לבצע בדיקת NIPT NIPS שנותנת הערכה מדויקת יותר למה הסיכונים לתסמונת דאון בעובר (אבל לא מחילפה את בדיקת מי השפיר) בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי