התייעצות לגבי בדיקת NIPT

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/06/2020 | 15:08 | מאת: הדס.

שלום, החלטתי לעשות בדיקת nipt ואני רואה שיש הרבה סוגים ואפשרויות. רציתי לשאול, איזו בדיקת nipt הכי אמינה והכי מקיפה לדעתך? כמו כן, אני נוטלת אספירין וקלקסן וההנחיות לגבי הפסקת התרופות לפני הבדיקה לא ברורות... הייתי שמחה לקבל הנחיה מבוססת יותר לכמה זמן מראש להפסיק נטילת מדללים. תודה רבה

אין צורך להפסיק קלקסאן או אספרין - רק ליידע בזמן לקיחת הבדיקה. אציין כי לעיתים בנשים הנוטלות קלקסאן יתכן מצב שלא תתקבל תשובה מסיבות טכניות לגבי איזו בדיקה- התייעצי עם רופא/רופאה מטפלים או במסגרת יעוץ גנטי

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי