תבחין משולש אחרי סיסי שליה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

19/04/2020 | 19:24 | מאת: נ

שלום, אני בת 41.5, בהריון שני אחרי IVF. בעקבות תוצאה לא תקינה בשקיפות העורפית (עובי העורף - 4.1 מ"מ), החלטתי לעשות בדיקת סיסי שליה. הרופא אמר לי שאם כך, אין טעם לעשות את בדיקת הדם לסקר הביוכימי, ואכן לא עשיתי. עברתי את בדיקת סיסי השליה, פיש יצא תקין, אני עדיין מחכה לתוצאות הצ'יפ. יש לי תוכנית בדיקות שלמה להמשך, אבל יש לי שאלה ספציפית: היום הייתי אצל רופאה של הריון בר-סיכון בגלל בעיה בריאותית שלי, והיא אמרה שאני צריכה לעשות את בדיקת הדם עבור התבחין המשולש, למרות שעשיתי סיסי שליה. אמרתי לה שלמיטב ידיעתי התוצאה עשויה לצאת לא מהימנה במקרה כזה, אבל היא אמרה שלבדיקה יש חשיבות למדידת דברים אחרים, כמו מצב השליה. האם יש צדק בדבריה? האם בדיקת סיסי השליה לא משבשת את התוצאה של התבחין המשולש? תודה!

אין צורך בבדיקה- ונהפוך הוא- ממש ממליצה שלא לעשות אותה@ התוצאה תצא בהכרח חריגה, בגלל הפרוצדורה שעברת. בדיקת תבחין משולש בודקת חומרים שעוברים באופן טבעי מהשליהב אל דם האם. כשעושיפ פעולה חודרנית- רמת החומרים האלה עולה באופן מלאכותי. ואז מקבלים תוצאה חריגה, שהיא טכנית לחלוטין (בגלל הבדיקה) וזה סתם מלחיץ. אין טעם בקיצור

24/05/2020 | 00:28 | מאת: נעמי

משבשת גם את רמת האסטריול. אני שואלת מכיון שבבדיקה הזאת אפשר לגלות מחלת עור. תודה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי