בדיקות מקיפות בגלל גיל מבוגר ואיקסי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

02/02/2020 | 14:37 | מאת: סיוון

שלום, בהריון שבוע 12 אצל אם פונדקאית מביצית שנשאבה בגיל מאוד מבוגר-42.4. גם הזרע של בעלי היה מבוגר מגיל45. הפונדקאית בינתיים ביצעה שקיפות עורפית וסקר שליש ראשון ורשמו בטעות גיל 23, כך שהסיכון הסטטיסטי שרשום בעצם לא נכון. אשמח לדעת האם התוצאות נחשבות תקינות/טובת/ לא טובות. PAPP A 0.37 FREE BHCG 1.03 NT 0.81 בנוסף, יש לי מספר דברים שמאוד מאוד מטרידים אותי- ההפרייה נעשתה בשיטת מיקרומניפולציה למרות שהזרע תקין - כנראה בגלל שהביצית מבוגרת ולא צלחו ההפריות הרגילות. ואני כל הזמן חוששת מבעיות שיהיו בעתיד לילד הן מפאת הגיל המבוגר והן מפאת ההליך שבוצעה ההפריה. הפונדקאית כמובן תעשה מי שפיר וציפ גנטי אבל עדיין בוודאי יש דברים שעלולים לצוץ גם אחרי הלידה.. או דברים נוספים שהציפ הגנטי לא מגלה. הייתי רוצה לדעת אילו דברים נוספים עלולים להיות לעובר או לילד בעתיד שאינם מתגלים בציפ הגנטי.ההליך של מיקרומניפולציה נראה לי מאוד אגרסיבי ואני כל הזמן מדמיינת דברים לא פשוטים לגבי הילד.. ושאלה אחרונה - אילו בדיקות נוספות אפשר לעשות ולא משנה כמה הן עולות- על מנת לשלול דברים נוספים גם אם עלולים להיות באחוזים מאוד קטנים. לדוגמא האם לעשות גם קיורטופ? אשמח למענה ותודה רבה!

לגבי סקר שליש ראשון - יש לבקש חישוב מחדש מהמעבדה המבצעת לגבי המיקרו מניפולציה - אולי מעלה במקצת הפרעות מבניות של אברי המין. ממליצה על סקירה מכוונת לגבי בדיקות נוספות - קיימת אםשרות של בדיקת אקסום לעובר, כרגע משרד הבריאות לא ממליץ לבצע לעובר ללא ממצאים. אפשר להתייעץ על כך עם גנטיקאי

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי