סיכוי לבעיה בכרומוזום ה 21

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/12/2019 | 12:10 | מאת: מאיה

שלום רב. אני בת 41, בשבוע ה16 להריון. בשבוע ה12 לקחו לי בדיקת דם שהראתה שיש לי סיכוי של 1:368 לבעיה בכרומוזום ה 21 ורצו שאעשה בדיקת מי שפיר. אני לא רוצה לעשות את הבדיקה הזאת כי הבנתי שיש 0.5% סיכון להפלה. חשבתי במקום זה לעשות את בדיקת הדם harmony. האם זהו סיכוי גבוה לתסמונת דאון? האם כדאי שאבצע את בדיקת הדם? תודה

בדיקות ה NIPTהינן בדיקות סקר מצוינות לבדוק האם יש תסמונת דאון (3 עתקים של כרומוזום 21) בעובר. כולן סקר, אבל מדויק יותר משקיפות עורפית, ושאר בדיקות הסקר הביוכימיות

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי