סיכוי למאמרים חולים במשפחה שכל האחים של אשתי חולים במחלות נפש

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

10/12/2019 | 12:07 | מאת: איתי

לאשתי יש אחות ושני אחים עם בעיות נפשיות אחות אחת במחלקה סגורה ושני האחים בהוסטלים האחות חולה בסיזכרופניה וocd האח השני סובל סכיזו-אפקטיבית והשלישי הפרעות אישיות אובססיביות וחרדות. בגיל צעיר האחות הותקפה מינית על ידי אביה האח הקטן היה תינוק ככה שהוא לא נחשף למקרה. אני רוצה לדעת היות וכל שלושת אחיה חולים מה הסיכונים לילדים חולים?

הגנטיקה של ההפרעות מהטווח הנפשי סבוכה ולא ברורה. יש כנראה גנים רבים הקשורים למצבים אלה, חלקם ג קשורים להפרעות פרכוסיות (אפילפסיה) ולהפרעות מהטווח האוטיסטי. זו כנקרה קשת של מופעים. המדע נכון להיות לאיודע לתת תשובה למה אנשים מסוימים חולים ואחרים לא. מה שכן ידוע זה שיש סיכון יתר במשפחות מסויות. אין ספק שיש גם השפעה סביבתית. אתם נמצאים בסיכון גבוה יותר מסיכון הרקע באוכלוסיה הכללית לאור כל מה שנמסר פה.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי