שקיפות עורפית לא במועד

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

19/09/2019 | 13:08 | מאת: עמנואל

אני כרגע בשבוע 14.3 והבנתי מהרופאה שבקופת חולים שקיפות עורפית איננה אפשרית בשלב הזה. הרופאה הפנתה אותי עוד שבועיים לסקר ביוכימי triple test . השאלות א. האם בכל זאת ניתן לעשות ממש עכשיו את הבדיקה של השקיפות כלומר האם יש מישהו שעושה קצת יותר מאוחר אולי עד 15? ב. אם אני עושה בדיקת NIPT ואת הבדיקה המשולשת האם זה נותן אבחנה מספיק טובה לגבעי תסמונת דאון. ג. האם כדאי במקרה הזה לבצע (קופה/פרטי) את הבדיקה המרובעת? תודה רבה.

אם עברת את החלון לשקיפות עורפית, אכן אין מקום לבצע את הבדיקה. ניתן לבצע בדיקת NIPT כעת לבדיקת סיכון לתסמונת דאון. היא מדויקת יותר מסקר שליש שני ("חלבון עוברי" או "תבחין מרובע") בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי