תוצאות סקר ביוכימי -עזרה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

31/07/2019 | 15:45 | מאת: מילי

שלום אשמח לעזרה. בת 41.9 להלן תוצאות הבדיקה: papp-a 0.4 mom Hcgb 0.94 mom Nt 1.03 mom הסיכון עפי גיל 1:70 הסיכון המשוקלל:1:290 בבדיקת השקיפות הסיכון לפי גיל ובדיקה היה 1:365 וכעת היחס גרוע יותר .ברור לי שהגיל הוא פקטור משמעותי ולפי מה שקראתי התוצאה הבעייתית היא הpapp-a שנמצאת בדיוק על הגבול התחתון. האם מדובר בסיכון מוגבר לתסמונת דאון למרות שהתוצאות האחרות תקינות וגם הודגמה עצם אף או שזה סיכון מוגבר לרעלת הריון ועיכוב תוך רחמי. אני מתכננת לעשות מי שפיר בכל מקרה האם יש צורך בסיסי שלייה במקום? אני ממש בתחילת שבוע 13 אז אני לא יודעת אם סיסי שלייה זו עדיין אפשרות. אשמח להכוונה ותודה מראש.

תשובות הבדיקות מצויינות. אכן מבלבל העובדה שכבל בדיקה נותנת "סיכון" אחר- זה חלק מאופי האלגוריטם המחשב סיכונים. ברם התוצאות שלך עד כה מאוד מעודדות עפי גילך אני לא רואה דחיפות לבצע סיסי שליה במצב זה, אם את חוששת להמתין למי שפיר, אפשר בינתיים לבצע בדיקת NIPT - בדיקה לא ח ודרנית שנותנת חישוב סיכון יותר מדויק משקיפות, סקר שליש ראשון או שני. מי שפיר כמובן הכי מדויק בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי