תוצאות בדיקת חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

20/06/2019 | 16:12 | מאת: תוצאות בדיקת חלבון עווברי

אני חן בחורה בת 24 וחצי, הריון ראשון נמצאת בשבוע 22+3 בשקיפות העורפית התוצאה של nt היה 2.18. בתוצאות של בדיקת טרימסטר ראשון התוצאות היו - 1:2600 ( לפי גיל האישה ותוצאות הסקר) קיבלתי את התוצאות של חלבון עוברי יצא 1:440. אני אחרי בדיקת הסקירה המורחבת שם הכל יצא תקין. שלחתי את הבדיקה של החלבון העוברי ליועצת הגנטית שהייתי אצלה אחרי השקיפות ואמרה ש 1:440 תקין לפי נתוני משרד הבריאות. ושזאת בחירה שלי אם לעשות מי שפיר או בדיקת nipt. אני אחרי התייעצות גם עם אחות המעקב ורופא המעקב וקיבלתי את אותה התשובה, שזוהי החלטה שלי. בדיקת nipt היא בדיקה נורא יקרה, אני לא יודעת אם לעשות או לא. אשמח לעזרה

אכן ההמלצה של משרה״ב היא ביצוע מי שפיר מסיכון 1:380 או נמוך מכך. ההחלטה בסופו של דבר היא כלכלית (מה ימומן עי סל הבריאות). מעבר לסל- ההחלטה היא של האישה. מדובר על סיכון הקטן מ 1%. במי שפיר כמובן בודקים דברים נוספים מעבר לתסמונת דאון , שלא מתגלים בבדיקות סקר השורה התחתונה היא כמה את מודאגת מול כמה את חוששת מהבדיקה. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי