הפניה לייעוץ גנטי עקב אגן כליה 4 ממ שבוע 16

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

13/04/2019 | 07:55 | מאת: ליטל

שלום, בסקירת מערכות מוקדמת שבוע 16 התגלתה אגן כליה 4 ממ. תוצאות הסקר שליש ראשון הם: בת 31, גיל בלידה 32, עובר אחד, גיל הריון לחישוב: 12+2 לפי ו.א PAPP-A : 1.40 MOM (3737.2mU/L) גונדוטרופין שלייתי (HCGb): 2.57 MoM (95.0ng/mL) שקיפות עורפית (NT): 1.08 MoM (1.2 mm) הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון במועד הלידה בשילוב גיל ובדיקות 1:2853 הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:738 בסיכום רשום: סיכון לתסמונת דאון בין 1:200- 1:3000 התשובה מחייבת המשך בירור בשליש השני. עשיתי סקירת מערכות הכל יצא תקין מלבד אגן כליה 4 ממ שמאלית, הימנית תקינה. כמו כן התבקשתי ללכת לגנטיקאי כדי לשקול דיקור מי שפיר. יש אפשרות לקבל מידע רחב יותר והאם יש לי ממה לחשוש כרגע מהממצאים?

בדיקת הסקר בגדר התקין וביקשו יעוץ רק בגלל ההרחבה הקלה של אגן הכליה. שבשלב זה מצריכה מעקב בלבד. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי